Návod na papírové ozdoby
Krásné vánoční pom-pomy, krásné na stromeček i jako závěsné dekorace, hotové za pár minut.
Krásné vánoční pom-pomy, krásné na stromeček i jako závěsné dekorace, hotové za pár minut.
Jednoduché hvězdy z dřevěných korálků jako krásná přírodní ozdoba nejen na vánoční stromeček:)
Krásné a rychlé hvězdičky, na jejichž výrobu nepotřebujete víc než obyčejný papír, pravítko a nůžky. Miluju jednoduché, ale efektní tvoření a tohle je rozhodně jedno z nich. Za málo práce opravdu hodně muziky:)
Měkoučké kynuté těsto, co se úplně rozplývá na jazyku. Garantuju, že ani nestihnou vystydnout (za tepla jsou stejně nejlepší:) )
Originální dekorace z obyčejných dlouhých svíček hotová za pár minut a s minimem práce :-)
Jednoduchý tip na tvoření z přírodních bukových korálků, které nyní seženete u nás v IDYLO.
Včera na mě dýchlo jaro a pustila jsem se do osázení naší dekorační mísy. Zdokumentovala jsem postup a výsledek.
Originální jarní květináče připomínající skořápky od vajec jsou vkusnou jarní dekorací třeba na bylinky.
Moje vzpomínka na studentský rok v Kalifornii, americké lívance jsou úplně jiné než česká klasika, ale určitě si zaslouží vyzkoušet, rozplývají se na jazyku!
Kdo by neměl rád symboly jara v podobě cibulovin. Už dávno není jejich pěstování omezeno na květináč s hlínou a období jara, nechte se od nás trochu inspirovat.
Novozélanský dort Pavlova byl prý původně upečen pro ruskou baletku Annu Pavlovu, ale právem se těší velké popularitě všude po světe. Zkuste tuto menší verzi, která se hodí jako originální dezert :-)
Naše oblíbené vánoční perníčky, které se dají dělat i na poslední chvíli :-)
Další z našich oblíbených vegetariánských jídel s vůní orientu je pečená zelenina s česnekovým dipem.
Zdravá a výborná ,,Indie", plná bílkovin, hotová do půl hodinky. Zkuste a uvidíte, že se k tomuto jídlu budete vracet.
Tyto burgrové houstičky patří k našim nejoblíbenějším, jsou měkkounké, výborné čerstvě upečené i druhý den rorpečené na grilu.
Kdo by nemiloval snídani v podobě horkých vaflí? Belgická dobrota, která je skvělá v jakékoliv podobě.
Výborný oběd, nejen na něděli. Panenka s hříbkovou omáčkou nemá chybu s bramborovými nočky.
Kulajda, výborná jihočeská polévka s chutí lesa, co zasytí a zahřeje.
Pumpkin pie je americká podzimní klasika, u mě ozvláštněná příchutí jablek.
Nejvoňavější podzimní koláč, americká klasika, která zlidověla už i u nás.
Šípková omáčka je dokonalá chuť podzimu. Hodí se nejen ke zvěřině, ale tato varianta je skvělá právě k vepřové panence.
Jednoduché bramborové lokše, které jsou výborné jak na sladko, tak na slano. Nejlíp chutnaly vždycky u babičky, ale i doma jsou boží :-)
Bavorské vdolečky nadýchané jako peříčko. S povidly a tvarohem jako vzpomínka na dětství. Mňam!
Hráškový krém s krutonky má rád snad každý už od dětství. Obzvlášť teď na podzim je to rychlá a výborná večeře, co zahřeje.
Dýně a polévka z nich je každoroční klasika, na kterou se s příchodem podzimu těšíme. Zkuste trochu jinou verzi z pečené dýně se špetkou zázvoru!
Geniální rychlá a hlavně opravdu vláčná buchta! Jen všechno promíchat a do 30 minut hotovo i s úklidem.
Recept na trochu zdravější verzi Brownies s trochu netradiční surovinou. Boží, mokrá, méně sladká verze, ze které snad nikdo nemůže mít černé svědomí (jen černou pusu:-) !
První článek na blogu jsem se rozhodla věnovat tématu souvisejícímu s našimi krásnými designovými ptačími budkami - ono to totiž s úspěšným hnízděním ptactva na zahradě není jen tak – ale ani žádná věda, nebojte :-)
Určitě jste už někdy slyšeli pojem kamenina. Kvalitní kameninová souprava nádobí, kameninová váza, či útulný kameninový hrneček. Ale víte, co to vlastně ta kamenina je a čím je liší od levnější keramiky, není to vlastně to samé?
Mám pocit, že svět kolem mě se dělí na dva tábory – lidi, co se nemůžou dočkat prvních oranžových lístků a lidí, co chytají depresi, jakmile teplota v září začne klesat pod 15°C a systém po nás chce rozlepit oči před východem slunce. Já jsem 100% člověk z varianty číslo jedna. Tady máte pár pádných důvodů, proč byste se měli přidat na moji stranu!