Sleva 20% s kódem LÉTO20

,,Pumpkin pie"

Pumpkin pie je americká podzimní klasika, u mě ozvláštněná příchutí jablek.  

SUROVINY

250g hladké mouky

150g másla

2 žloutky

70g moučkového cukru

1 vanilkový cukr

špetka soli

NA NÁPLŇ

400g dýně Hokaido

2 jablka

70g třtinového cukru

2 celá vejce

lžička skořice

5 hřebíčků

1 celá skořice

0,5 lžičky perníkového koření

0,5 lžičky bramborového škrobu

štáva z 1 poloviny citrónu

POSTUP

Z uvedených surovin jsem zpracovala těsto, které jsem zabalila do potravinářské folie a nechala asi 2 hodiny v lednici odležet, aby se s ním lépe pracovalo a nelepilo se. 

Mezi tím jsem si připravila náplň do koláče. Dýni jsem očistila od semínek (neloupala jsem) a nakrájela jsem ji na kostky. Jablka jsem oloupala a zbavila jádřinců. Připravila jsem si hrnec s vodou, do které jsem přidala 2 lžíce cukru, 5 hřebíčků a kus celé skořice. Vařila jsem do měkka, asi 20 minut. Poté jsem slila vodu a dýni s jablky tyčovým mixérem rozmixovala na hladké pyré. Nechala jsem trochu vystydnout a přidala ke směsi vejce, cukr, škrob a koření. Důkladně jsem vše promíchala.

Těsto jsem vyválela, vložila do máslem vymazané koláčové formy, zalila dýňovo - jablečnou směsí a dozdobila lístky ze zbytků těsta - fantazii se meze nekladou :-) 

Pekla jsem v horkovzdušné troubě na 180°cca 45 minut.