Sleva 20% s kódem LÉTO20

,,Pečená orientální zelenina"

Další z našich oblíbených vegetariánských jídel s vůní orientu je pečená zelenina s česnekovým dipem. 

SUROVINY

mrkev

celer

květák

brambory

3 stroužky česneku

cca 3 lžíce oleje

2 čajové lžičky římského kmínu

2 čajové lžičky mleté sladké papriky

sůl

chilli

NA DIP

1 kelímek zakysané smetany

1 polévková lžíce majonézy

1 - 2 stroužky česneku

sůl

POSTUP

Zeleninu jsem si očistila a nakrájela na hranolky. Připravila jsem si ,,marinádu" - do hrníčku jsem nalila olej, do kterého jsem přidala mletou červenou papriku, sůl (cca 1 čajovou lžičku, záleží samozřejmě na množství zeleniny), mletý římský kmín, tři prolisované stroužky česneku a chilli. Zeleninu jsem dala do velké mísy, kde jsem ji důkladně promíchala s připravenou kořenící směsí. Plech jsem si vyložila pečícím papírem a troubu předehřála horkovzduch na 210°. Zeleninu jsem pekla cca 30 minut, je potřeba hlídat a zhruba v polovině pečení zeleninu promíchat, především květák má tendenci se začít po delší chvíli připalovat. 

Dip jsem dělala ze zakysané smetany a trochy majonézy, přidala jsem větší stroužek česneku a samozřejmě sůl.