Receptů na rohlíky jsem zkoušela už hodně, ale tento u nás zakotvil a prohlašujeme ho za nejlepší :-) 

SUROVINY

500g hladké mouky

270ml vlahé vody

300ml ojele (nebo sádla)

2 čajové lžičky soli

1 lžička cukru

1 sáček sušeného droždí

1 vejce na pomašlování před pečením  -  do těsta vejce nepatří

sezam nebo jiná posypka na ozdobu

POSTUP

Do do vlažné vody jsem přidala lžičku cukru, cca dvě lžíce z odvážené mouky a sáček droždí. Důkladně jsem promíchala a nechala cca 15 minut vzejít kvásek. Ostatní suroviny jsem dala do mísy, přilila kvásek a nechala robot pracovat asi 5 minut - určitě vám to půjde dobře i ručně. Po chvíli vznikně kompaktní, nelepivé těsto. Těsto mi přikryté utěrkou kynulo cca 1 hodinu. Vykynuté těsto jsem přendala na vál, který vůbec není potřeba pomoučit, těsto se nelepí a pomoučení by bylo spíše na škodu. Já postupuji tak, že si těsto rozdělím na 2 stejné díly. Každý díl rozválím na kulatou placku a kolečkem na pizzu rozkrájím na trojúhelníčky, které motám do tvaru rohlíku - podle mé zkušenosti je to nejlehčí způsob motání rohlíků :-) 

Na plechu nechám ještě 10 minut dokynout, potřu celým vejcem a posypu něčím na ozdobu.

Peču v rozpálené horkovzdušné troubě na 220° cca 20 minut - do zlatova.