,,Hráškový krém"
Hráškový krém s krutonky má rád snad každý už od dětství. Obzvlášť teď na podzim je to rychlá a výborná večeře, co zahřeje.
SUROVINY:
0,5kg mraženého hrášku
0,75l zeleninového vývaru (může být z kostky bez glutamátů - mají třeba v DM)
1 střední cibule
1 smetana na šlehání
POSTUP:
Cibulku jsem nakrájela na drobné kostky a osmahla na trošce oleje do středně hněda. Přidala jsem mražený hrášek a zalila už hotovým zeleninovým vývarem. Vařila jsem cca 20 minut a poté vše důkladně promixovala tyčovým mixérem - trochu vařeného hrášku jsem si dala stranou na závěrečné zdobení. Na závěr jsem vlila smetanu na šlehání a dochutila solí a pepřem. Ideální podzimní večeře, která je do 30 minut hotová i s úklidem :-)