Velký JARNÍ VÝPRODEJ v kategorii JARO - VELIKONOCE!

,,Bavorské vdolečky"

Bavorské vdolečky nadýchané jako peříčko. S povidly a tvarohem jako vzpomínka na dětství. Mňam!

SUROVINY:

500g hladké mouky

60g moučkového cukru

60g měkkého másla

250 ml vlažného mléka

cca 3/4 kostky droždí (cca 30g)

3 žloutky

špetka soli

lžíce rumu

špetka nastrouhané citronové kůry

POSTUP:

Nejprve je potřeba udělat kvásek z droždí, vlažného mléka, lžíce cukru a dvou lžic mouky (odebrané z odvážené kupičky). Zatímco čekáme na kvásek, vyšleháme si máslo s žloutky do husté pěny. Po cca 15 minutách bude kvásek připravený a ze všech surovin vypracujeme kompaktní těsto, které necháme cca 1 hodinu v klidu kynout. 

Nakynuté těsto na moukou vysypaném válu rozválíme na placku o tloušťce cca 1 cm a třeba sklenicí vykrajujeme kolečka (ideální průměr je okolo 10 cm). vykrájená kolečka necháme ještě asi 10 minut znovu dokynout a pak nich prstem uděláme důlky - ve kterých pak hezky drží náplň.

Smažíme do zlatova ve vyšší vrstvě oleje a po vychladnutí zdobíme povidly a tvarohem smíchaným s trochou cukru a vanilky. Dobrou chuť:-)