,,Indický Dhal z červené čočky"

Zdravá a výborná ,,Indie", plná bílkovin, hotová do půl hodinky. Zkuste a uvidíte, že se k tomuto jídlu budete vracet. 

SUROVINY

300g červené čočky

1 plechovka loupaných krájených rajčat

300 - 400ml vody

3 stroužky česneku

1/2 cibule

100ml smetany na šlehání (nebo kokosového mléka)

1 lžička mletého římského kmínu

1 lžička koření Garam Masala

štáva z 1/2 limetky

snítka koriandru

sůl

chilli papričku (kdo má rád, já vařila i pro děti, tak jsem tentokrát nedávala)

zakysaná smetana na ozdobu

POSTUP

Nakrájela jsem nadrobno cibuli a zarestovala ji na troše rostliného oleje. Zasypala jsem indickým kořením a jakmile se koření rozvonělo, zalila jsem rajčaty v plechovce. Přisypala jsem opláchnutou červenou čočku, zalila 300 ml vody a nechala vařit zhruba 25 minut. Jakmile byla čočka měkká, přilila jsem smetanu, osolila, okyselila limetkovou šťávou a přidala nasekaný čerstvý koriandr. 

Čočková Dhal je výborný jak s basmati rýží, tak s indickým chlebem Naam - recept na něj brzy také přidám :-)