,,Indický Dhal z červené čočky"
Zdravá a výborná ,,Indie", plná bílkovin, hotová do půl hodinky. Zkuste a uvidíte, že se k tomuto jídlu budete vracet.
SUROVINY
300g červené čočky
1 plechovka loupaných krájených rajčat
300 - 400ml vody
3 stroužky česneku
1/2 cibule
100ml smetany na šlehání (nebo kokosového mléka)
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička koření Garam Masala
štáva z 1/2 limetky
snítka koriandru
sůl
chilli papričku (kdo má rád, já vařila i pro děti, tak jsem tentokrát nedávala)
zakysaná smetana na ozdobu
POSTUP
Nakrájela jsem nadrobno cibuli a zarestovala ji na troše rostliného oleje. Zasypala jsem indickým kořením a jakmile se koření rozvonělo, zalila jsem rajčaty v plechovce. Přisypala jsem opláchnutou červenou čočku, zalila 300 ml vody a nechala vařit zhruba 25 minut. Jakmile byla čočka měkká, přilila jsem smetanu, osolila, okyselila limetkovou šťávou a přidala nasekaný čerstvý koriandr.
Čočková Dhal je výborný jak s basmati rýží, tak s indickým chlebem Naam - recept na něj brzy také přidám :-)