,,Belgické vafle"
Kdo by nemiloval snídani v podobě horkých vaflí? Belgická dobrota, která je skvělá v jakékoliv podobě.
SUROVINY
250g polohrubé mouky
130g másla
120g cukru
2 celá vejce
100ml mléka
100ml vody
1/2 balíčku kypřícího prášku
POSTUP
Postup je úplně jednoduchý, máslo si nechám rozpustit a smíchám se všemi tekutými surovinami. Na závěr přimíchám cukr a mouku s kypřícím práškem.
Vaflovač si jemně potírám mašlovačkou olejem, v těstě je ale dost másla, takže se nemusíte bát, že by se přilepovalo. Peču na maximální výkon vaflovače dozlatova. Vafle jsou nejlepší úplně čerstvé, horké a křupavé. Když uděláte těsta více, nemusíte se bát ho nechat přikryté v lednici do dalšího dne.
Doma máme rádi vafle s javorovým sirupem a máslem, za horka obalované ve skořicovém cukru, nebo s nutelou a čerstvým ovocem :-) Tak dobrou chuť!