Velký JARNÍ VÝPRODEJ v kategorii JARO - VELIKONOCE!

,,Belgické vafle"

Kdo by nemiloval snídani v podobě horkých vaflí? Belgická dobrota, která je skvělá v jakékoliv podobě. 

SUROVINY

250g polohrubé mouky

130g másla

120g cukru

2 celá vejce

100ml mléka

100ml vody

1/2 balíčku kypřícího prášku

POSTUP

Postup je úplně jednoduchý, máslo si nechám rozpustit a smíchám se všemi tekutými surovinami. Na závěr přimíchám cukr a mouku s kypřícím práškem. 

Vaflovač si jemně potírám mašlovačkou olejem, v těstě je ale dost másla, takže se nemusíte bát, že by se přilepovalo. Peču na maximální výkon vaflovače dozlatova. Vafle jsou nejlepší úplně čerstvé, horké a křupavé. Když uděláte těsta více, nemusíte se bát ho nechat přikryté v lednici do dalšího dne.

Doma máme rádi vafle s javorovým sirupem a máslem, za horka obalované ve skořicovém cukru, nebo s nutelou a čerstvým ovocem :-) Tak dobrou chuť!